Ekovisan Institut Zemun

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3258″ css_animation=”appear” alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Kao rezultat potrebe da se razvojni programi veoma konkretno realizuju formira se polovinom 2008. godine EKOVISAN INSTITUT.[/vc_column_text][vc_separator type=”normal”][blockquote text=”Ekovisan institut je formiran sa zadatkom da u okviru proizvodnog programa poslovnog sistema Visan stvara inovacije, radi na novim tehničkim rešenjima i da osvaja tržište u smislu plasmana novih tehnologija i inovativnih rešenja.” width=”100″][vc_column_text]Ekovisan institut se oprema kadrovski i organizaciono da razvija patentna rešenja stvorenih i van poslovnog sistema Visan, pri čemu će taj razvoj obavljati sa pronalazačkim timovima koji svoj patent stave na raspolaganje, po posebnim ugovornim obavezama. U toku 2008. god. Ekovisan institut je radio na obezbeđenju istraživačke infrastrukture i stvaranja kvalitetnih istraživačkih timova, radi razvoja sopstvenih inovacija, ali i razvoj i razradu onih patentnih rešenja, koja budu kompatibilna sa poslovnom politikom instituta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Kao rezultat potrebe da se razvojni programi veoma konkretno realizuju formira se polovinom 2008. godine EKOVISAN INSTITUT. Ekovisan institut je formiran sa zadatkom da u okviru proizvodnog programa poslovnog sistema Visan stvara inovacije, radi na novim tehničkim rešenjima i da osvaja tržište u smislu plasmana novih tehnologija i inovativnih rešenja. Ekovisan institut se oprema kadrovski i organizaciono da razvija patentna rešenja stvorenih i van poslovnog sistema Visan, pri čemu će taj razvoj obavljati sa pronalazačkim timovima koji svoj patent stave na raspolaganje, po posebnim ugovornim obavezama. U toku 2008. god. Ekovisan institut je radio na obezbeđenju istraživačke infrastrukture i stvaranja kvalitetnih istraživačkih timova, radi razvoja sopstvenih inovacija, ali i razvoj i razradu onih patentnih rešenja, koja budu kompatibilna sa poslovnom politikom instituta.

 

EKOVISAN INSTITUT je 10. februara 2009. godine upisan u Registar inovacione delatnosti Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Srbije. Ovim upisom institut je dobio status razvojno proizvodnog centra, u kome se obavljaju primenjena i razvojna istraživanja, stvaraju inovacije i vrši plasiranje novih znanja i tehnologija. Upisom u registar inovacione delatnosti Ekovisan institut je stekao pravo da učestvuje u realizaciji inovacionih projekata, koji se finansiraju iz budžetskih sredstava i fondova sa većinskim državnim vlasništvom. U prethodne dve godine institut je uspešno realizovao inovacioni projekat, koji je delom finansiran i od strane Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Srbije.

 

Ekovisan institut već četiri godine izdaje časopis za ekološku teoriju i praksu Ecology Visan Science (EVS), koji je izazvao veliki stručni interes i nalazi se u svim većim stručnim bilbiotekama u Srbiji.[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”5″ down=”5″][/vc_column][/vc_row]