Misija odgovornih za budućnosti

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3261″ css_animation=”appear” alignment=”center” border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Nijedna ideja nije dovoljno dobra, koliko je ona čije je vreme došlo. Mi moramo da ostavimo svet boljim generacijama koje dolaze iza nas od onog kojeg smo nasledili od naših predaka. To je naš odnos prema budućnosti. Fondacija Misija odgovornih za budućnost nastala je zbog ove potrebe. Ona postoji, jer smatramo da danas, u svakom čoveku, tinja potreba za uspostavljanjem sistema vrednosti. Zajedničkim radom, kroz ovu fondaciju, nastojaćemo da obezbedimo bolju budućnost generacijama koje dolaze.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator type=”normal”][blockquote text=”To je naša MISIJA. Ona je okrenuta promeni sadašnjosti zarad sigurne budućnosti, predvidive i kontrolisane, kojom upravlja pametna država odgovornih građana. Vreme ne donosi događaje. Mi ih stvaramo i preuzimamo odgovornost za ono što se događa.” width=”100″][vc_column_text]

MI, dobri ljudi hoćemo da pomognemo Srbiji, našoj otadžbini, da naši građani podignu glave, da sa novim patriotizmom pronađemo siguran put u budućnost. MI, dobri ljudi, stidimo se nepravdi, patnji i siromaštva u našim domovima, želimo da se u Srbiji živi bolje i duže, da naši građani budu zadovoljni i sretni.
Nikad na ovim prostorima vremena nisu bila laka, uvek je bilo izazova i puteva na Zapad i Istok, nije bilo hrabre elite koja je umela da odabere najbolje za svoj narod, da ga sabere i sačuva, umnoži i osposobi da traje i daje i pronađe prijatelje koji će nam pomoći da lakše savlada izazove. Potreba da kreiramo i upravljamo budućnošću , danas nas nagoni da pokrenemo sav ljudski kapital, da bez sujete i slabosti, podelimo odgovornost pojedinaca i države i da svi damo najbolje od sebe, za odlučan iskorak i napredak.
MI dobri ljudi, upotrebićemo znanje, prijatelje, našu dijasporu, da pogledamo u sebe, oko sebe i iznad sebe, da pametno upravljamo našim životima, da pomognemo slabim i nemoćnima, da se oni snađu i da zajedno pobedimo nevolje koje su pred nama, da jednom prestane iscrpljivanje ljudskih i materijalnih resursa, da pokrenemo život i da nam on bude važan.
Srbija treba da stalno razvija principe demokratije, slobode i ljudskih prava, da temelji arhitekturu stabilne države jakih institucija, snažne ekonomije, bogatih i zadovoljnih građana, da podiže svaki kapital a posebno onaj socijalni, bez koga nema ni države ni nacija.
Zato je naša MISIJA časna i svetla, pravedna, ona pokreće i traži. Davanje svakog od nas zarad preutemeljenja sadašnjosti i sigurne budućnosti. Samo zajedno možemo biti spašeni i sačuvani, samo zajedno imamo pravo na san, da pobedimo najpre sebe, da savladamo izazove i teskobe i oslobođeni upravljamo budućnošću.
MISIJA otkriva put i daje ti pravo i šansu da učestvuješ i pobediš, jer naš cilj jeste društvo pravednih, društvo zadovoljnih i sretnih građana. Otvorimo oči i ugledajmo Srbiju 2030 i 2050. godine, a uz pomoć novih tehnologija sračunajmo šta će od nas ostati i gde ćemo biti.
MISIJA, ide da odgovori kako ćemo živeti ako danas potrošimo kapital prirode, ako ne izgradimo pametnu državu, ako ne podignemo natalitet, infrastrukturu, ako ne uradimo reindustrijalizaciju, ako ne obrazujemo naciju, ako ne štedimo energiju i pronađemo obnovljivu, ako ne odgovorimo na klimatski izazov, ako ne pobedimo bolesti, ako ne izaberemo pravu zajednicu naroda i ako se ne okrenemo pravim vrednostima koje podstiču duh i stvaranje, kulturu življenja. Zato smo potrebni svi, jednakih šansi, solidarni i motivisani u MISIJI promena zarad sigurne budućnosti. MISIJA jeste lobi odgovornih i hrabrih, koji nude rešenja, najbolja za narod i državu.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” up=”5″ down=”5″][/vc_column][/vc_row]